Σελίδες

Flickr Images

Yves Saint Laurent All Hours Foundation!


Επανερχόμαστε με το γνωστό θέμα μας που είναι η αναζήτηση του τέλειου foundation για αψεγάδιαστη επιδερμίδα.
Πολύς ντόρος έγινε τελευταία με τον νέο μακράς διαρκείας foundation του YSL το All Hours Foundation. H περιγραφή του είναι η εξής:
Αυτό το ματ, εικοσιτετράωρης διάρκειας μέικ απ είναι ανθεκτικό στο νερό και τη θερμότητα, και σας επιτρέπει να νιώθετε άνετα ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας έντονης μέρας. Η μη λιπαρή σύνθεσή του προλαμβάνει τη γυαλάδα και συσφίγγει τους πόρους. Εξαιρετική κάλυψη χωρίς εφέ «μάσκας». Άψογη επιδερμίδα, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Μεγάλη κάλυψη. Σταθερό αποτέλεσμα, που δεν χρειάζεται φρεσκάρισμα. 24-ωρη κάλυψη χωρίς συμβιβασμούς. Διαθέτει κρεμώδη υφή, με υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας (SPF20) και προσφέρει αποτελεσματική κάλυψη στις διχρωμίες, τους πόρους και τις λοιπές ατέλειες της επιδερμίδας. Επίσης διαθέτει σύνθεση που ενυδατώνει την επιδερμίδα και χάρη στο αντιοξειδωτικό εκχύλισμα μαύρου τσαγιού καταπολεμά τα σημάδια της κούρασης και θαμπής επιδερμίδας, προστεύοντας παράλληλα από την ρύπανση του περιβάλλοντος.
Καθώς η ανάγκες της κάθε επιδερμίδας αλλάζουν με τον καιρό, έτσι και εγώ απαιτώ περισσότερη πλέον κάλυψη αν και μέχρι τώρα δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε το τελείωμα των foundations μεγάλης κάλυψης. Απ΄ότι φαίνεται όμως έχουν γίνει θετικά βήματα και σε αυτή την κατηγορία. Οι κριτικές για το All Hours Foundation επί το πλείστον συγκλίνουν στο ότι δεν πρόκειται για ένα βαρύ ματ αποτέλεσμα οπότε τόλμησα να το δοκιμάσω.
Καταρχήν να πω ότι η ποσότητα του είναι λίγο μικρότερη από ότι έχουμε συνηθίσει, το γυάλινο μπουκαλάκι περιέχει μόλις 25ml προϊόντος. Σαν πρώτη εφαρμογή φυσικά και επέλεξα να χρησιμοποιήσω σφουγγαράκι και δεν είχα άδικο αφού αυτή ήταν και η πιο επιτυχημένη εφαρμογή από αυτές που ακολούθησαν τις επόμενες μέρες. Σαν σύσταση αν και κρεμώδη είναι αρκετά λεπτή όταν απλώνεται, κάτι ασυνήθιστο στην κατηγορία των μακράς διαρκείας  foundations. Μυριζει σαφώς πολύ πιο ευχάριστα σε σύγκριση με το Le Teint Touche Eclat και οι αποχρωσεις  που διατίθενται είναι αρκετές  ώστε να βρεις την κατάλληλη και στο σωστό υποτόνο. 

Με την πρώτη στρώση δίνει μεσαία κάλυψη και ένα φυσικό τελείωμα. Με μια δεύτερη στρώση τοπικά, σημεία με ευρυαγγείες ή σκούρες κηλίδες καλύπτονται  πλήρως. Στο όλο αποτέλεσμα μεγάλο ρόλο παίζει και τι θα χρησιμοποιήσουμε κάτω από τη βάση μας. Αν και ο οίκος YSL κυκλοφόρησε και primer που ταιριάζει μαζί με το συγκεκριμένο foundation, σε εμένα συνδυάζεται μια χαρά με το primer YSL Top Secret Instant Moisture Glow, για το οποίο έχουμε ξαναμιλήσει εδώ. Μου άρεσε επίσης σε συνδυασμό με τις πιο πλούσιες ενυδατικές κρέμες μου απ ότι με τις πιο ελαφριές. Ο λόγος που δοκίμασα και πιο ελαφριές υφές από κάτω ήταν γιατί παρατήρησα ότι πολύ γρήγορα μου έβγαζε λιπαρότητα στη ζώνη Τ και εδώ είναι και η ένσταση μου. Ενώ στην περιγραφή χαρακτηρίζεται ως ματ το φινίριμα του και ότι προλαμβάνει τη γυαλάδα, εγώ δεν θα το χαρακτήριζα ως ματ σε καμία περίπτωση, ούτε είδα να διατηρεί την επιδερμίδα χωρίς να γυαλίζει. Με ελαφριές κρέμες για ματ αποτέλεσμα ή αντίστοιχα primers για να εξισορροπήσω την λιπαρότητα, δεν μου άρεσε σαν αποτέλεσμα και δεν θα έπρεπε κιόλας να μπαίνει κάποιος σε αυτή τη διαδικασία εφόσον το προϊόν που αγοράζει υποτίθεται ότι ως ένα βαθμό ''καθυστερεί'' την γυαλάδα. Το τελείωμα του εγώ θα το χαρακτήριζα  όχι ακριβώς ''dewy'' αλλά ως φυσικό που δίνει την αίσθηση της ενυδατωμένης επιδερμίδας. Ο τύπος δέρματος μου, μεικτός προς λιπαρός υποτίθεται ότι ήταν ο κατάλληλος για αυτό το makeup και μου έκανε εντύπωση που αν και διανύουμε φθινόπωρο με έκανε να γυαλίζω τόσο πολύ. Αυτό είναι το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω, ακόμα και αν σεταριστεί με πούδρα πολύ σύντομα χρειάζεται να ταμπονάρω με blotting paper για τη γυαλάδα. Ίσως ο τύπος δέρματος που είναι κανονικός προς μεικτός να είναι ίσως ο πιο κατάλληλος για αυτό το foundation διαφορετικά θα πρέπει να πειραματιστεί κανείς με διάφορα primers.
Κατα τα άλλα, παρά το blotting ανά διαστήματα, δεν παρατήρησα να αλλοιώνεται το αποτέλεσμα για πάρα πολλές ώρες, όντως είναι σταθερό και σε γενικές γραμμές έχει τις λιγότερες ''απώλειες'' σε σύγκριση με αντίστοιχα foundations που συνήθως επικάθονται σε λεπτές γραμμές και ξηρά σημεία. Μου άρεσει επίσης που διαθέτει SPF 20 και δεν κάνει  την επιδερμίδα να δείχνει φορτωμένη. 

Παρά τις ενστάσεις μου, πρόκειται για ένα αξιοπρεπέστατο προϊόν και πέρα από το ματ τελείωμα με το οποίο διαφωνώ, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά οπότε αν ψάχνετε για ένα σταθερό foundation μεγάλης κάλυψης που είναι ενυδατικό και δεν δείχνει βαρύ, ίσως να είναι το κατάλληλο για σας.



By Despoina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου