Σελίδες

Flickr Images

Missha Time Revolution The First Treatment Essence!

Μυστηριώδες παραμένει για τις γυναίκες του δυτικού κόσμου ένα καλλυντικό προϊόν που δεν λείπει από την καθημερινή φροντίδα περιποίησης  των γυναικών της Άπω Ανατολής, και μιλάω φυσικά για το essence.
Τί είναι ακριβώς το essence και τι κάνει; Μια απορία που μετά από έρευνα ελπίζω να κατάφερα να κατανοήσω, είναι το θέμα της σημερινής μας ανάρτησης.
Ο δυτικός τρόπος περιποίησης περιλαμβάνει μετά τον καθαρισμό, το τόνερ, το serum και τέλος την ενυδατική κρέμα. Οι γυναίκες της Άπω Ανατολής ακολουθούν μια σειρά από αρκετά βήματα και θα αναφέρω τα βασικά από αυτά γιατί υπάρχουν και τα προαιρετικά: μετά από διπλό καθαρισμό (λάδι και καθαριστικό αφρό) συνεχίζουν με το τόνερ (που διαφέρει η σύσταση και ο ρόλος του από αυτό που εμείς γνωρίζουμε ως τόνερ αλλά θα ασχοληθούμε με αυτό σε άλλη ανάρτηση) και στη συνέχεια με το σημαντικότερο για αυτές απ' όλα, το essence. Ακολουθεί το serum ή ampule και τέλος η ενυδατική κρέμα.
Ως essence φανταστείτε λοιπόν έναν συνδυασμό μιας τονωτικής λοσιόν και ενός ορού περιποίησης. Περιέχει υψηλή συγκέντρωση συστατικών (αν και λιγότερη απ' ότι το serum) που στοχεύουν σε διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας όπως για παράδειγμα τις ρυτίδες ή τον ανομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας. Για να καταλάβουμε πως λειτουργεί το essence αρκεί να σκεφτούμε την φυσική κυτταρική ανανέωση του δέρματος και πόσο σημαντική είναι. Το essence βοηθάει στην επιτάχυνση της ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας ενώ την ενισχύει με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ενυδατικά συστατικά. Η υφή του μπορεί να είναι από εντελώς αραιή όπως της τονωτικής λοσιόν (γιαυτό και μας μπερδεύει να τα ξεχωρίσουμε) μέχρι και πιο πυκνή όπως η υφή ενός serum.
Η συγκεκριμένη σύσταση του επιτρέπει στα ενεργά συστατικά να απορροφηθούν καλύτερα από την επιδερμίδα σε σύγκριση με τις κρέμες που στην ουσία επικάθονται στην επιφάνεια. Απευθύνεται σε κάθε ηλικία αφού τα περισσότερα essences προσφέρουν εκτός των άλλων και ενυδάτωση και προετοιμάζουν την επιδερμίδα να δεχτεί τα επόμενα προϊόντα φροντίδας ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα τους.
Μια κατηγορία essence που είναι και η πιο διαδεδομένη είναι αυτή που περιέχει συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση.
Οι φανατικές του skin care και πιο ψαγμένες σίγουρα θα έχουν ακούσει για την γιαπωνέζικη εταιρεία SK-II και το περιβόητο (αλλά πανάκριβο) Facial Treatment Essence που περιέχει το πατενταρισμένο
Pitera™, το οποίο δημιουργείται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης του σάκε, παραδοσιακού ιαπωνικού ποτού από ρύζι. Τα απαλά και νεανικά σε εμφάνιση χέρια των ηλικιωμένων εργαζόμενων στα οινοποιεία σάκε, ήταν το έναυσμα για να διερευνηθούν οι ευεργετικές ιδιότητες της ζύμωσης στην επιδερμίδα. Το προϊόν αυτό έχει γίνει cult πλέον αφού έχει πιστούς fans που το αποκαλούν ''θαυματουργό νερό'' μεταξύ των οποίων και celebrities όπως είναι η Kate Blanchett που είναι και η πρέσβειρα της εταιρείας SK-II.
Μετά από την επιτυχία αυτού του προϊόντος της SK-II (η εταιρεία αυτή διατίθεται και στα Sephora των ΗΠΑ), ξεκίνησε παροξυσμός και σε άλλες ασιατικές χώρες όπως η Νότια Κορέα όπου σχεδόν οι περισσότερες εταιρείες καλλυντικών υιοθέτησαν την μέθοδο της ζύμωσης σε αρκετά προϊόντα τους. Μάλιστα κάποιες εταιρείες καλλυντικών παράγουν προϊόντα ομορφιάς χρησιμοποιώντας
αποκλειστικά αυτή τη μέθοδο. Εκτός από τη μαγιά, φρούτα, βότανα, φυτά, δημητριακά και λουλούδια που έχουν υποστεί ζύμωση, εμπλουτίζουν μια μεγάλη γκάμα καλλυντικών προϊόντων που φαίνεται ότι θα είναι το νέο trend που θα μεταδοθεί σύντομα και σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο.
Αφού άνοιξα ένα μεγάλο θέμα που είναι η ζύμωση, δεν γίνεται να μην πω και μερικά λόγια ακόμα για αυτήν μιας και το πρώτο essence που δοκίμασα εντάσσεται σε αυτήν την κατηγορία.
Ζύμωση είναι η φυσική αναερόβια διαδικασία όπου οργανικές ενώσεις όπως οι υδατάνθρακες, μετατρέπονται σε ένζυμα και αμινοξέα μέσω της ανάπτυξης καλών μικροοργανισμών.
Αν και η έρευνα για την ζύμωση στον χώρο της περιποίησης του δέρματος είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η διαδικασία της ζύμωσης έχει επίδραση στη μοριακή δομή των συστατικών, η οποία διασπάται και τα θρεπτικά συστατικά συμπυκνώνονται και απορροφούνται από την επιδερμίδα ταχύτερα και σε βάθος.
Εν ολίγοις, ενισχύεται η αποτελεσματικότητα των ενεργών συστατικών που περιέχει το προϊόν, εν αντιθέση με την διαδικασία που συνήθως παρασκευάζονται οι καλλυντικές συνθέσεις (με θέρμανση και στη συνέχεια με ψύξη των ενεργών συστατικών) όπου μειώνεται η δραστικότητα τους.
Επιπρόσθετα, απομακρύνονται τα επικίνδυνα βακτήρια, ώστε δεν υπάρχει η ανάγκη χρήσης συντηρητικών σε αυτού του είδους την φόρμουλα. Τα καλλυντικά με συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση είναι ιδιαιτέρως φιλικά με την ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα αφού μιμούνται την φυσική λειτουργία των κυττάρων της. Επίσης περιέχουν οξέα φρούτων και σάκχαρα σε μεγάλη συγκέντρωση, συμβάλλοντας στην ταχύτερη απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, στην ενυδάτωση και γενικώς στην ενδυνάμωση και καλή υγεία του δέρματος.
Η περιέργεια να δοκιμάσω το essence της SK-II μπορεί να ήταν μεγάλη αλλά η τιμή του που είναι απλησίαστη με έκανε να κρατηθώ μακριά. Φανατικές θαυμάστριες της ασιατικής ρουτίνας περιποίησης ορκίζονται όμως ότι δεν είναι το μόνο essence με εκπληκτικά αποτελέσματα αφού η Missha μια κορεάτικη εταιρεία καλλυντικών (που ίσως έχετε ακουστά για τις ΒΒ κρέμες της) έχει φτιάξει essence που περιέχει μεγάλη συγκέντρωση συστατικού της ίδιας οικογενείας σακχαρομύκητων που περιέχει και το πανάκριβο essence της SK-II. Τουλάχιστον το συγκεκριμένο (ανάμεσα σε αρκετά παρόμοια προϊοντα) συγκεντρώνει τα περισσότερα θετικά σχόλια και reviews και έχει τις μεγάλύτερες πωλήσεις αφού πρόκειται και για το bestseller της Missha.
To Time Revolution The First Treatment Essence, με 80% εκχύλισμα μαγιάς θεωρείται ως dupe του αντίστοιχου της SK-II σύμφωνα με τις κριτικές και μάλιστα σε τιμή πολύ πιο προσιτή. Υπόσχεται να απαλύνει τις λεπτές γραμμές και να βελτιώσει το τόνο της επιδεμίδας, προσφέροντας επίσης ενυδάτωση και λάμψη στην επιδερμίδα σε 4 εβδομάδες.
Εκτός από την όλη φιλοσοφία του essence που ανέφερα πιο πάνω, η ιδέα της ζύμωσης και τα οφέλη της στην επιδερμίδα ήταν για μένα κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, ειδικά αφού ενδείκνυται και για ευαίσθητα δέρματα.
Το essence αυτό είναι συσκευασμένο σε ένα πολυτελέστατο βαρύ γυάλινο μπουκάλι που σε προϊδεάζει θετικά για την όλη διαδικασία και νιώθεις ότι κάνεις κάτι πραγματικά σημαντικό για την επιδερμίδα σου. Το χρησιμοποιώ εδώ και 6 περίπου μήνες κάθε βράδυ και έχω σχεδόν ξεπεράσει τα 2/3 του μπουκαλιού οπότε νομίζω ότι έχω ασφαλή συμπεράσματα για να πω.
Η χρήση του essence όπως είπα γίνεται αμέσως μετά τον καθαρισμό και απλώνεται με τις παλάμες ταμποναριστά στο πρόσωπο (καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε βαμβακάκια όπως με το τόνερ γιατί έτσι σπαταλάμε προϊόν και είναι κρίμα). Η υφή του είναι σαν νερό και η μυρωδιά του είναι εντελώς ανεπαίσθητη. Απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα μου που δείχνει να το ρουφάει στην κυριολεξία. Μου αρέσει αρχικά γιατί επαναφέρει στην επιδερμίδα την ελαστικότητα που έχασε με τον καθαρισμό. Μια έξτρα στρώση ενυδάτωσης ειδικά σε μια αφυδατωμένη επιδερμίδα σαν την δική μου είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτη. Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου ή ο φωτισμός το βράδυ δείχνει τις ατέλειες (που στη δική μου περίπτωση είναι κυρίως οι κοκκινίλες) λιγότερο έντονες, αλλά πιστεύω ότι έχει κάποια δράση στο να τις καλμάρει. Με κάνει να το πιστεύω πιο πολύ επίσης το γεγονός ότι το ίδιο παρατηρώ και το πρωί. Ίσως βέβαια είναι ο συνδυασμός με ένα serum που απλώνω στη συνέχεια με το οποίο φαίνεται ότι συνεργάζονται πολύ καλά (για το οποίο θα σας μιλήσω στο επόμενο post) που κάνει αυτή τη διαφορά.
Το essence αυτό περιέχει ψηλά στην λίστα των συστατικών του niacinamide ή αλλιώς βιταμίνη Β3, η οποία εκτός από τη δράση της ενάντια στις κηλίδες, έχει και αντιφλεγμονώδη δράση, όπως επίσης και εκχυλίσματα γλυκόριζας και χαμομηλιού που έχουν παρόμοια δράση. Περιέχει επίσης και πολλά ακόμα φυτικά εκχυλίσματα, υαλουρονικό και γαλακτικό οξύ. Δεν περιέχει ούτε άρωμα, ούτε αλκοόλ που με ενοχλούν και σίγουρα αν κάποιο απ τα συστατικά του μου δημιουργούσε ερεθισμό μέχρι τώρα θα το είχα καταλάβει, οπότε και συγκαταλέγεται στα ασφαλή καλλυντικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα μου. Επίσης δεν περιέχει parabens, χρωστικές, σιλικόνη και mineral oil.
Το μόνο που δεν είναι βολικό είναι η συσκευασία που το σκέφτεσαι να την κουβαλήσεις μαζί σου αν είναι να πας κάπου, όχι μόνο για το βάρος αλλά και γιατί φοβάσαι μήπως σπάσει. Για αυτόν τον λόγο προφανώς η Missha κυκλοφόρησε το ίδιο προϊόν και σε mist για να διευκολύνει όσους δεν μπορούν να το αποχωριστούν σε ταξίδια.
To μπουκάλι περιέχει 150 ml και θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 9 μήνες. Το βρίσκουμε σε online καταστήματα που στέλνουν και Ελλάδα όπως jolse, beautynetkorea, cosmetic-love, w2beauty, testerkorea, ibuibeauty, cosme-de-com. Στα καταστήματα αυτά μπορείτε να βρείτε και δείγματα αν θέλετε να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο προϊόν συν πολλά δωρεάν δείγματα που σου στέλνουν σε κάθε παραγγελία. Η χαμηλότερη τιμή που το βρήκα ήταν γύρω στα $30 με μια μικρή έκπτωση.

Στις ΗΠΑ, εταιρείες όπως η Clinique και η Estee Lauder έχουν ήδη κυκλοφορήσει προϊόντα με την ονομασία essence αλλά είναι άγνωστο αν έρθουν και εδώ. Πιστεύω όμως ότι είναι απλά θέμα χρόνου αυτό το βήμα στην περιποίηση να γίνει και σε μας απαραίτητο! 

By Despoina





A beauty product that isn't missing from any Asian woman's skin care regimen, remains a mystery to women in western countries and i mean no other than the essence.
What is it exactly and how it works? It's a question that after a lot of research i hope i managed to comprehend and it's the subject of today's post.
The western skin care routine as we all know, consists of the next steps: cleansing, toner, serum and moisturizing cream. The Asian routine on the other hand has more steps and here are the basics: double cleansing (oil and foam cleanser), toner (which is different in consistency and plays other role in skin care but this is another story i will speak soon) and then the most essential step before serum and moisturizer is the essence.
Imagine a combination of a toner and a serum with high concentration of active ingredients (but less than a serum's) which targets different skin's needs like for example fine lines or uneven skin tone. In order to understand how an essence works, just think skin's natural cellular renewal and its significance. Essence speeds up skin's cellular renewal while delivering anti-oxidants, vitamins and hydrating ingredients. Its texture can be from watery like a toner's (this is the reason a lot of people confuse the two) to more dense like a serum's. This particular consistency allows the active ingredients to be absorbed better into the skin in comparison to creams that sit on the surface. 

Essences can be used from any age as one of their benefits is hydration while preparing skin for subsequent skin care products, boosting their efficacy.
The most popular essence category is the one that contains fermented ingredients.
All skin care junkies have certainly heard of SK-II, a Japanese skin care brand and its infamous (but pricey) Facial Treatment Essence that contains the patented
Pitera™  that yielded from the fermentation process of sake brewing, a traditional Japanese drink made from rice. The extraordinarily soft and youthful looking hands of the elderly workers at a sake brewery in Japan was the start to investigate the beneficial properties of fermentation to the skin. SK-II''s essence has become a cult skin care product with loyal fans that refer to it as a ''miracle water''. Among them are celebrities like Kate Blanchett who is the ambassadress of the brand.
After the effectiveness and success of this product, frenzy started in other Asian countries like South Korea,  that almost most cosmetic brands adopted the fermentation method in many of their products while there are brands that exclusively produce fermented skin care. Apart from yeast, fruits, herbs, plants, grains and flowers that have been fermented, enrich a wide variety of beauty products that seem to become the new trend which will spread to the west very soon.
As i have opened the fermentation subject, i have to say a little bit more about it as the first essence i have tried  is integrated in this category.
Fermentation is the natural anaerobic process where organic compounds like carbohydrates turn into enzymes and amino acids through good microorganisms.
Although research about fermentation is still in primary stage, there are some studies that indicate that the process breaks down the molecular structure of the ingredients and actually makes the nutrients more concentrated and more easily and rapidly absorbed.
In short, fermentation enhances the effectiveness of the active ingredients that are loaded in the product unlike  most skin care (usually created by heating up a blended formula to a high temperature and then cooling it down) which can lower their effectiveness.
Additionally, bacteria is separated out, so there is no need adding preservatives in this formulation. Skin care using fermentation are better suited for sensitive and dry skin, as mimics the skin’s cell functions. Also, naturally fermented ingredients are abundant in sugars and fruit acids that help to moisturize, remove dead skin cells faster and strengthen skin.
Of course i had the curiosity to try out the SK-II's essence for ages but sadly the price tag is so ridiculously high that was always discouraging.
However, asian skin care regimen enthusiasts swear by another product, claiming that SK-II's essence is not the only one with incredible effects. Missha, a Korean brand (you may have heard about their BB creams) have created a similar essence highly concentrated with an ingredient of the same family of Saccharomyces that SK-II uses. At least, this particular product (among a lot similar) receives the most positive comments and reviews and it's a best seller, by far Missha's most popular product.
Time Revolution The First Treatment Essence, with 80% yeast extract, is considered the dupe of SK-II Facial Treatment Essence as the formulation is the closest to it according to reviews but more reasonably priced.
Promises to prevent fine lines, to hydrate, to even out skin tone and give a glowing complexion in 4 weeks.
Besides the philosophy of the essence that i mentioned, the idea of fermentation and its benefits to the complexion was something exceptionally interesting, considering that is also good for sensitive skin.
This essence is packaged in a luxurious yet heavy glass bottle that inclines toward the whole process and makes you feel that you do something serious for your complexion.
I have been using it every night for about 6 months now and i have used more than 2/3 of the bottle until now so i think that i have safe conclusions to say.

I use it right after cleansing by patting it gently into the face with my hands (it's a pity to waste the product using a cotton ball). The consistency is watery and it has a subtle almost undetectable scent. It is instantly absorbed, my skin literally sucks it. The first thing i liked is that it restores the elasticity that is lost after cleansing. An extra layer of hydration if you are dehydrated like me is more than welcome. I don't know if it is just me or it's the lighting at night that makes my imperfections (redness mostly) seem less intense but i believe that it has a sort of action to calm them down. What makes me to confirm it, is that i see my complexion calm also in the morning. There is a big chance that this is a result of the combination of the essence and the serum i use right after as it seems that they work very well together (i will write a review about the serum shortly).
This essence contains high in the list of ingredients niacinamide (or vitamin B3), which not only lightens hyper pigmentation but also is anti-inflammatory. Also contain licorice root and chamomile extracts that are also anti-inflammatory, a variety of plant extracts, hyaluronic acid and lactic acid. No fragrance and alcohol are contained that bother me and it is certain that if anything else in there irritated me i would have known by now. So it is included in the safe list of cosmetics for my sensitive skin. It is also paraben free, colorant free, silicon free and  mineral oil free.
The only downside is the packaging that definitely isn't travel friendly as it is sturdy and with a glass bottle there is always the risk of breaking. Obviously this was the reason Missha released it in a mist form which is easy to use for anyone that can't live without it even during traveling.
The bottle contains 150ml and its shelf life is 9 months after opening. It is available at online stores like jolse, beautynetkorea, cosmetic-love, w2beauty, testerkorea, ibuibeauty, cosme-de-com, where you can also purchase samples if you want to try out this product, not to mention the free samples that are always included in every order.

In the US, brands like Clinique and Estee Lauder have already launched products named as essence but it is still unknown if they will come in Europe too. I believe it is just a matter of time for this Asian essential step in skin care to become essential to the rest of the world as well!

By Despoina


6 σχόλια:

  1. Παρα πολυ ενδιαφεροντα τα οσα μας γραφεις, σιγουρα θα το δοκιμασω. Στο θεμα περιποιησης οι Ασιατισσες ειναι αιωνες μπροστα, εχουμε πολλα να μαθουμε απο αυτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λες! Νίωθω ότι στο θέμα skin care είμαστε πολύ πίσω και ότι δίνουμε πιο πολύ έμφαση στο μακιγιάζ ενώ θα έπρεπε το αντίθετο! Πάντως όλο και περισσότερες γυναίκες ελκύονται απ' όλη αυτή την φιλοσοφία του layering αν και απαιτεί χρόνο! :)

      xxx

      Διαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε τέτοιο προϊόν, αν και γνωρίζω ότι οι Ασιάτισσες βάζουν ένα σωρό προϊόντα περιποίησης στο πρόσωπό τους! Χαίρομαι πολύ που δε βλέπω στα συστατικά οινόπνευμα ή άρωμα! Φιλιά Δέσποινα :) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρούλα αυτό το ''fragrance free και alcohol free'' είναι τεράστιο θέμα! Μακάρι να ακολουθήσουν περισσότερες εταιρείες της Δύσης να μην τα περιλαμβάνουν στα συστατικά τους!! :)
      Τα φιλιά μου! xxx

      Διαγραφή
    2. Μακάρι δε λες τίποτα! Βλέπω ακόμα και φαρμακευτικές κρέμες για ευαίσθητα δέρματα να περιέχουν άρωμα και απορώ πραγματικά!

      Διαγραφή
    3. Αντε ντε! Είναι απαράδεκτo ειδικά για τις κρέμες που είναι υποτίθεται για ευαίσθητα δέρματα!

      Διαγραφή